top of page

vr 12 apr

|

Altstadt Studio 3

Colometa door Rosmarie Blaauwboer

“Een mens die nog weet hoe de dingen heten heeft zijn ziel al half gered.”

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Colometa door Rosmarie Blaauwboer
Colometa door Rosmarie Blaauwboer

Tijd en locatie

12 apr 2024, 20:00

Altstadt Studio 3, Aelbrechtskolk 7A, 3025 HA Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Natalia kijkt terug op haar eigen leven waarin een oorlog diepe wonden heeft geslagen. Teder en zinnelijk stoft zij dit verleden af en rijgt ze de herinneringen en beelden opnieuw aan elkaar in het nu. Gebaseerd op – volgens Gabriel García Márquez - de mooiste roman die er in Spanje na de burgeroorlog is uitgegeven. Door: Rosmarie Blaauwboer in nauwe samenwerking met Porgy Franssen & Stans Lutz.

De impact van een oorlog: Colometa vertelt het levensverhaal van Natalia, te midden van de Spaanse burgeroorlog. Natalia, bijgenaamd Colometa (Duifje), is een eenvoudige vrouw in Barcelona. Hoewel haar verhaal niet direct de gruwelijkheden van de oorlog beschrijft, toont het wel de immense impact die een oorlog op een individu kan hebben. Het is een persoonlijk verhaal vol herkenbare menselijke emoties zoals angst, twijfel, verdriet, wanhoop, maar ook hoop en vreugde. Een bezoeker schreef over Colometa: ‘Door de taal en het spel kwamen we getroost uit de voorstelling.’ 

Een ode aan het leven: Colometa is niet alleen een persoonlijk en aangrijpend relaas over de gevolgen van een burgeroorlog, maar ook een lofzang op de schoonheid van het leven en de kracht van liefde. Teder en zinnelijk stoft Natalia haar verleden af, verbindt ze de beelden in het heden en wordt de pijn van de oorlog en haar leven als Colometa helder in haar hoofd en in haar hart. Márquez schreef vol bewondering over de roman: ‘Een mens die nog weet hoe de dingen heten heeft zijn ziel al half gered.’

Colometa is de tweede monoloog van Rosmarie Blaauboer. Eerder heeft zij met succes de monoloog 'Emily Dickinson' gespeeld, welke op verschillende locaties in het land te zien was. Ze is afgestudeerd aan de toneelschool in Arnhem en heeft diverse rollen vertolkt bij onder andere de Haagse Comedie, het Nationaal Toneel, kleine zaalproducties, kindervoorstellingen, films, televisiedrama en series. 

Colometa is gemaakt in samenwerking met acteur/regisseur Porgy Franssen en vormgeefster Stans Lutz onder de vlag van Stichting Blauw Land.

Deel dit evenement

bottom of page