top of page

do 09 mei

|

Rotterdam

Experimenteren Met Wortel

Vechten of vluchten OF... theater maken?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Experimenteren Met Wortel
Experimenteren Met Wortel

Tijd en locatie

09 mei 2024, 20:00 – 21:00

Rotterdam, Aelbrechtskolk 7A, 3025 HA Rotterdam, Nederland

Over het evenement

Waar kijken we naar? Twee toch best moderne mensen komen er niet meer uit. Ze staan op scherp, hoe kan het ook anders, het is 2024 en er zijn dingen aan de hand! Maar welke reflex krijgt nu voorrang – vechten of vluchten? Zijn de reflexen nog wel aanwezig?

In mei 2024 gaan acteurs van Altstadt Ensemble samen met regisseur Marc Wortel het experiment aan om passende vormen te vinden voor het afbeelden van hedendaags leven. Samen gaan we op zoek naar de passende reactie op nou ja… alles… en in dit experiment ondergaat hun zenuwstelsel alvast een verandering: minder en minder zijn ze in staat hun impulsen te beheersen, hoofden en bijzaken worden niet meer uit elkaar gehouden. Agressie, verwondering, megalomane zelfreflectie en de liefde voor alles in het bijzonder mengt zich in de taal. Ondertussen lijkt bewegen, denken en praten wel dezelfde activiteit te zijn geworden. Wat denk je, loopt dit goed af?

"Ik heb altijd al een zwak gehad voor de surrealisten, met hun (zoals ik het zelf zie) zoektocht naar de vonk van plotselinge betekenis die overspringt tussen twee totaal van elkaar verschillende dingen. Mijn fascinatie ging altijd uit naar teksten die reële problemen tot in de uiterste consequentie doorvoeren, en daardoor grotesk en absurd worden."

Marc Wortel is in 2005 afgestudeerd aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Al tijdens zijn opleiding heeft hij enkele toneelstukken geschreven en geregisseerd. Van 2006 – 2010 studeerde hij regie aan de Hochschule für Schauspielkunst in Berlijn. Sindsdien heeft hij meerdere voorstellingen gemaakt in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Denemarken.

Deel dit evenement

bottom of page