top of page
ALTSTADT is...
_DSC7376.jpeg

Een theater & werkplaats voor (podium)kunst in Historisch Delfshaven, Rotterdam.


Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat wordt hier (podium)kunst gemaakt, geleerd, gespeeld & gezien. Met een theaterzaal, twee grote repetitiestudio's, een kleine studio, een leesruimte, vergaderzaal en een kantine / theaterfoyer biedt Altstadt de ruimte aan publiek, geïnteresseerden, jong talent, studenten van Toneelschool Rotterdam en professionals. Zij ontmoeten elkaar bij Altstadt. 

In Altstadt Kantine kan ontspannen worden geborreld, gewerkt, gedronken en gegeten, met uitzicht en terras aan de prachtige Aelbrechtskolk. 

Het Rotterdamse huisgezelschap Altstadt Ensemble maakt en speelt voorstellingen. Kijk op de agenda wat er nu op de planning staat.  Tot ziens bij Altstadt!

missie & visie:
bouwen aan toneelcultuur

Bij Altstadt Rotterdam hanteren wij een radicaal open deuren beleid: er is plaats voor buurtbewoners, amateurtoneelspelers, toneelschoolstudenten en toneelprofessionals. 

 

Door al onze activiteiten voor deze diverse doelgroepen toegankelijk te maken en onder één dak te brengen zijn ontmoetingen onontkoombaar en werken we samenwerkingen in de hand. Onze projecten lopen uiteen van nieuw toneelwerk tot talentontwikkeling, wijkprojecten en cross-over samenwerkingen. Hiermee brengen we onze artistieke visie tot leven en versterken we onze band met Rotterdam en onze wijk in het bijzonder.

 

Onze missie is tweeledig:

1.   Toneelvoorstellingen maken die grote, universele thema’s terugbrengen naar de menselijke maat. Toegankelijk, relevant en bereikbaar voor bewoners én bezoekers van Rotterdam.

2.   Een stevige bijdrage leveren aan de Rotterdamse toneelcultuur middels een inclusief, modern, relevant toneelhuis dat midden tussen de mensen staat - gebouwd voor een duurzame toekomst.

bottom of page